بهاره زینی و سپیده روحانی، دو شهروند بهایی از زندان اصفهان آزاد شدند
خبرگزاری هرانا – بهاره زینی (سبحانیان) و سپیده روحانی دو شهروند بهایی اهل بهارستان اصفهان روز دوشنبه از زندان اصفهان آزاد شدند. این دو شهروند بهایی در تاریخ ۱ مهرماه سال گذشته به همراه ۷ شهروند بهایی دیگر بازداشت و هر کدام به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی ۳ سال از دوران محکومیت خانم زینی و خانم روحانی قابل اجرا بوده است. همزمان با این شهروندان فوژان رشیدی نیز از این زندان آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۲ مهرماه ۹۸، بهاره زینی (سبحانیان) و سپیده روحانی، دو شهروند بهایی از زندان اصفهان آزاد شدند.
آزادی این شهروندان پس از گذراندن بیش از یک سوم از دوران محکومیت آنان صورت گرفته است.
گفتنی است همزمان با این شهروندان فوژان رشیدی و روز جاری سهام آرمین، دو تن دیگر از شهروندان بهایی و هم پرونده ای آنان از زندان اصفهان آزاد شده بودند.
این دو شهروند در آبان ماه ۹۷ به همراه ۷ شهروند بهایی دیگر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان محاکمه و هرکدام از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی” به ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
این حکم در مرحله تجدید نظر در دی ماه سال گذشته توسط دادگاه تجدید نظر استان اصفهان عینا تائید شد و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد، یعنی ۳ سال از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی” در خصوص آنان قابل اجرا بوده است.
همزمان با این شهروندان ۷ شهروند بهایی دیگر در این پرونده به نام های “افشین بلبلان، سهام آرمین، میلاد داوردان، فرهنگ صهبا، انوش راینه و علی ثانی” به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و “فوژان رشیدی” نیز به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
این شهروندان در تاریخ ۱ مهرماه ۹۷ در بهارستان اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت منزل این شهروندان را نیز مورد تفتیش و ضبط تعدادی از وسایل شخصی قرار داده بودند.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
No comments:
Post a Comment