اسماعیل فرزانه، شهروند بهایی ساکن شهرستان امیدیه، روز شنبه ۹ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. پیشتر و طی همان روز بردیا فرزانه، برادرزادهی وی نیز وسط این نیروها در منزل خود بازداشت شده بود. ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منازل این شهروندان کرده و برخی از وسایل شخصی ازجمله تلفن همراه آنها را ضبط کرده و با خود بردند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل فرزانه، شهروند بهایی ساکن شهرستان امیدیه، روز شنبه ۹ آذرماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی ازجمله تلفن همراه او را ضبط کرده و با خود بردند.
بردیا فرزانه، برادرزادهی اسماعیل فرزانه نیز ساعت ۴ صبح روز شنبه ۹ آذرماه توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل خود در شهرستان امیدیه استان خوزستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
ماموران در حین بازداشت بردیا فرزانه نیز اقدام به تفتیش منزل وی کرده و برخی از وسایل شخصی او را ضبط کرده و با خود برده بودند.
طی دو هفته اخیر موج جدیدی از بازداشت شهروندان بهایی در ایران آغاز شده است. علاوه بر بازداشت این دو شهروند بهایی در شهرستان امیدیه، هرانا پیشتر در دو گزارش از بازداشت دستکم ۱۰ شهروند بهایی ساکن بهارستان اصفهان به نامهای “سروش آزادی، شهاب فردوسیان، نسیم جابری، مهران الله دادی، شهباز باشی، وحیده نیازمند، ناصر لطفی، قدوس لطفی، ساغر منوچهرزاده و هما منوچهرزاده” در تاریخ ۸ آذرماه خبر داده بود. پیشتر و در تاریخ ٢۵ آبان ماه امسال نیز یک شهروند بهایی در کرج به نام ناصر رجب پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از قبیل موبایل و کارت شناسائی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.
لازم به ذکر است که هفته گذشته تعدادی از مسئولان انتظامی و قضایی در استان اصفهان از بازداشت تعدادی از شهروندان ساکن این استان طی اعتراضات مردمی اخیر در این استان خبر داده بودند. در این گزارش آمده بود که این شهروندان تحت عنوان “لیدر و عامل اغتشاشات” شناسایی و بازداشت شدند.
استفاده از این عنوان در خصوص مردم معترض بازداشت شده در حالی است که پیشتر روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده آیت الله خامنهای منتشر میشود، با تاکید بر اینکه «مراجع قضایی مجازات اعدام با طناب دار را برای لیدرهای آشوب اخیر قطعی میدانند»، نوشت: «اقدام آشوبگران مصداق بغی است و مجازات قانونی و شرعی آنها اعدام است.»
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
از سوی دیگر، از روز جمعه ۲۴ آبان ماه در واکنش به افزایش قیمت بنزین، تجمعات اعتراضی در بسیاری از نقاط کشور برگزار شد. گمان این می رود بازداشت این شهروندان بهایی در شهرهای امیدیه، بهارستان و کرج در رابطه با اعتراضات مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت این شهروندان بهایی و اعتراضات مورد اشاره را تایید نکرده است.
به گفته قاسم میرزایی نیکو، نماینده دماوند در مجلس، این اعتراضات در بیش از ۵۰۰ نقطه کشور رخ داده و بیش از ۱۳۰ نفر طی آن کشته شدهاند. سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز روز دوشنبه ۴ آذرماه، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیر را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد.
No comments:
Post a Comment