Search This Blog

Sunday, December 5, 2021

دستکم پنج تجمع اعتراضی برگزار شد/ اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار

 

دستکم پنج تجمع اعتراضی برگزار شد/ اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار

 امروز شنبه ۱۳ آذر، شماری از کارگران فصلی مجتمع هفت تپه در مقابل ساختمان فرمانداری شوش، گروهی از افراد دارای معلولیت در سه تجمع جداگانه در تهران مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه، در مشهد مقابل ساختمان استانداری و در سقز مقابل ساختمان فرمانداری و همچنین جمعی از

کارگران معدن مس سونگون ورزقان، در پنجمین روز از اعتصابشان، در محدوده محل کار خود، با برگزاری تجمعاتی اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند. همزمان شماری از کارگران پتروشیمی مکران چابهار، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیتشان خودداری کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰، شماری از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش، دست به تجمع اعتراضی زدند.

این کارگران خواهان ایجاد امنیت شغلی و اصلاح قراردادهای کاری خود هستند.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می‌گذرد و حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

تجمع افراد دارای معلولیت در تهران، مشهد و سقز

به گزارش ایلنا، امروز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰، گروهی از افراد دارای معلولیت، با برگزاری سه تجمع جداگانه در تهران مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه، در مشهد مقابل ساختمان استانداری و در سقز مقابل ساختمان فرمانداری، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

این شهروندان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواهان “دریافت حداقل دستمزد به عنوان کمک معیشتی ماهیانه‌ی خود هستند که موضوع ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان را دربر می‌گیرد”.

بر اساس این ماده، دولت مکلف است که کمک هزینه افراد دارای معلولیت بسیار شدید و شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور، منظور کند.

با این حال به گفته‌ی این شهروندان، در حال حاضر ۳۰۰ هزار معلول ماهیانه بابت خانوار تک نفره ۳۵۰ هزار تومان، خانوار ۲ نفره ۵۲۰ هزار تومان، ۳ نفره ۷۰۰ هزار تومان، ۴ نفره ۹۰۰ هزار تومان و ۵ نفر و بیشتر ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مستمری دریافت می‌کنند.

این در حالی است که میزان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای سال ۱۴۰۰، ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان است. در نتیجه شرایط معیشتی معلولان هیچ تطابقی با ماده ۲۷ «قانون حمایت از حقوق معلولان» و البته «خط فقر» ۱۰ میلیون تومانی «کمیته امداد» و «سبد معیشت» ۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار تومانی ندارد.

به گفته‌ی تجمع کنندگان، حتی بر مبنای قانون برنامه ششم توسعه باید ماهانه، ۳۰ درصد حداقل دستمزد کارگران به آن‌ها پرداخت شود که میزان آن برای سال ۱۴۰۰ به ۵۲۰ هزار تومان می‌رسد، در حالی که یک فرد دارای معلولیت ۳۵۰ هزار تومان مستمری دریافت می‌کند.

تجمع کارگران معدن مس سونگون ورزقان

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰، جمعی از کارگران معدن مس سونگون ورزقان، در پنجمین روز از اعتصابشان، در محدوده محل کار خود دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

بر اساس این گزارش، امروز مدیریت مجتمع با هماهنگی قرارگاه “خاتم‌الانبیاء” قصد داشتند تا مواد لازمه برای سنگ‌شکن را به وسیله کامیون به محوطه معدن بیاورند که کارگران با اظهار اینکه اقدام مذکور به جهت “پایان دادن به اعتصاب کارگران است” دست به تجمع اعتراضی زدند و در محدوده معدن، مسافتی قریب به ۱۰ کیلومتر را راهپیمایی کردند.

عقد قراردادهای کاری، همسان‌سازی دستمزد و مزایا و همچنین طبقه‌بندی مشاغل، از عمده مطالبات کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان بشمار می رود.

نمایشگر ویدیو
00:00
00:18

اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰، شماری از کارگران پتروشیمی مکران چابهار، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیتشان خودداری کردند.

بر اساس این گزارش، اعتصاب این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا صورت گرفته است.

یکی از کارگران پتروشیمی مکران در این خصوص عنوان کرد: پیمانکار شرکت اوره آمونیاک سینا، عدم صدور چک توسط مدیرعامل و مشکلات ارزی بانک مرکزی را بهانه کرده و پاسخ قانع کننده ای به کارگران از بابت چرایی عدم پرداخت مطالباتشان نداده است.

این کارگر معترض ادامه داد: بسیاری از کارگران به علت وجود مشکلات معیشتی فراوان در پی عدم دریافت مزد معوقه خود، توانی برای ادامه زندگی ندارند و پیمانکار و مدیرعامل شرکت جز دادن وعده به کارگران، هیچ اقدامی عملی برای رفع مشکلات کارگران در دستور کار خود قرار نداده اند.

No comments:

Post a Comment